Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jégkorong VB 2011

Kínnal, de diadal Dél-Korea ellen!

 


 
Bár a védelem bizonytalankodásai még szembetűnőek, a Divízió I-es Jégkorong Világbajnokság második körében is győzni tudott Magyarország: együttesünk Dél-Korea csapatát múlta felül 6-3 arányban a Papp László Sportarénában ma este.

A győzelem reményében várta második mérkőzését is a magyar jégkorong válogatott, mely ezúttal Dél-Korea nemzeti csapatával mérte össze erejét a budapesti Divízió I-es világbajnokságon. A mai napra azonban jutott még egy találkozó, melyet a nagy rivális olaszok, valamint a holland együttes játszott egymással, ha nehezen is, de az olaszok ismét igazolni tudták a papírformát, miután 3-2-re legyőzték a mieink által simán legyűrt tulipánosokat.

Vezetés, szép játékkal

A magyar csapattól persze nem vártunk ilyen izgalmakat, még annak ellenére sem, hogy a tavalyi vb-n bizony alaposan megszenvedtünk mai ellenfelünkkel, mert mint azt játékosaink is elmondták, tanultak a két gárda szlovéniai mérkőzéséből.
Ennek ellenére vetélytársunk kezdte valamivel veszélyesebben a találkozót, s Szuper Leventének kétszer is játékba kellett avatkoznia az első percekben, míg a mieink első kapura veszélyes próbálkozására pontosan öt percet kellet várni. A gólra sem sokkal többet szerencsére, mert a 6. perc legelején Horváth indította remek passzal Vas Mártont, aki magabiztosan bőrözte fel a koreai hálóőrt, megszerezve ezzel a vezetést együttesünknek (1-0). Mely a folytatásban is fölényben maradt, s több tiszta helyzetet is ki tudott alakítani ellenfele kapuja előtt, s mikor a 10. percben Magosi kapu mögül visszatett korongját Holéczy kotorta a kapuba, már ismét egy könnyű meccs víziója lebeghetett a hazai drukkerek előtt (2-0).
A koreai gárda azonban egy pillanatra sem adta fel a harcot, s bár továbbra is a mieink játszottak fölényben, az ellentámadásokban is benne volt a gólveszély sőt, a 15. minutumban, egy kapu előtti kavarodás végén Li Don szépíteni tudott az álláson (2-1). Nem sokáig örülhettek azonban a koreai játékosok, mert a 18. percben Vas Márton találta ziccerben Ladányit, akinek még az ajtó-ablak helyzetből is volt szíve leadni a korongot, melyet Sofron húzott az üres kapuba, így a vb talán legszebb magyar támadása után ismét kétfás előnynek örvendezhettek a magyar szurkolók (3-1).

Hibákat büntetnek

A második felvonás első tíz percében gyakorlatilag egy kapura játszott válogatottunk, mely egymás után alakította ki helyzeteit, ám ezeket sajnos rendre el is puskázta, pedig bőven volt lehetőség mind a négy sorunknak arra, hogy bevigye a valószínűleg mindent eldöntő találatot. Nem sikerült, s a harmad derekán magára talált a koreai együttes, mely többször is nehéz helyzetbe hozta a magyar védelmet, s ekkor elsősorban Szuper védéseire volt szükségünk ahhoz, hogy megússzuk kapott gól nélkül a kritikus időszakot. A játékrész hajrájában aztán újra átvette az irányítást együttesünk, de hiába a jobb játék, a gól továbbra is hiányzott a repertoárból, vagyis a harmadik etap tartogathatott még izgalmakat a mieink számára.

Tartogatott is, mert az utolsó húsz percet nagyon rosszul kezdte együttesünk, így Kovács eladott korongját követően addig kavargatott ellenfelünk a kapu előtt, míg sikerült egy gólra felzárkóznia (3-2). A bekapott találat után újra megpróbált tempót váltani együttesünk, ám ez is rosszul sült el, mert az 50. percben Sofron hibázott nagyot, így hiába védett előbb bravúrral Szuper, a kipattanó után már ő is tehetetlen volt, vagyis megtörtént az, amit legrosszabb álmainkban sem vártunk: a véghajrá előtt egalizálni tudott a példásan küzdő koreai gárda (3-3).

így is fölényes siker

Ezt követően ráadásul emberhátrányba is került csapatunk, ám miután sikerült kihúzni a kétperces koreai fórt, azonnal támadásba lendültek a magyar sorok, s Kóger "videóbírós" találatával, az 55. percben ismét átvettük a vezetést (4-3). S, ha egy üzlet beindul?! Az újabb középkezdést követően ugyanis mindössze nyolc másodpercre volt szükségünk ahhoz, hogy Sofron második találatával végleg megnyugodjanak a kedélyek, majd miután a fehérvári szélső két perccel a meccs vége előtt belőtte önmaga harmadik, a magyar válogatott hatodik találatát, végleg eldőlt a találkozó (6-3).

Az utolsó másfél percben még kapusát lehozva próbált meg szépíteni valamit az álláson vetélytársunk, ám helyzet ekkor is csak a mieink előtt akadt, s bár ezeket nem sikerült már gólra váltani, végül biztos sikert arattak Ted Sator tanítványai. Együttesünk így továbbra is őrzi hibátlan mérlegüket, s bár a játékon azért még bőven akad csiszolni való, egy lépéssel ismét közelebb kerültünk a hőn áhított célhoz, s ha pénteken a spanyolok ellen is igazoljuk a papírformát, úgy a világbajnokság utolsó napján az olaszok ellen dőlhet el a feljutást jelentő első hely sorsa.

 
Magyarország – Dél-Korea
6-3 (3-1, 0-0, 3-2)
A magyar gólszerzők: Sofron 3, Vas M., Holéczy, Kóger.